Alte servicii oferite care au ca scop îmbunătățirea sănătății dentare sunt:

Profilaxie dentară

Recomandăm tuturor pacienților un consult stomatologic anual, indiferent de starea generală de sănătate, de sănătatea danturii și problemele anterioare. Depistarea din timp a oricăror afecțiuni duce la tratamente mai simple, nu atât de invazive și mai puțin costisitoare. Momentul în care pacientul simte durere înseamnă de multe ori că este târziu pentru un tratament rapid și simplu.

Endodonție

Endodonția se ocupă cu tratarea afecțiunilor pulpei dentare (țesut moale aflat în interiorul dintelui), precum și a ligamentelor de susținere situate în vârful rădăcinii.

Tratamentul endodontic sau de canal este necesar atunci când pulpa dentară prezintă o inflamație. De cele mai multe ori aceasta este o reacție a unei carii profunde sau a unor traumatisme (fracturi, fisuri) suferite de dinte. Netratată, inflamația pulpară duce la accentuarea simptomelor, durere și afectarea iremediabilă a dintelui. Astfel, tratamentul endodontic este singura modalitate care poate prelungi viața dintelui afectat.

Tratamentul endodontic durează 1-2 ședințe și e uneori de durată mai lungă, în funcție de tipul dintelui afectat și de gravitatea inflamației. Tratamentul se desfășoară sub anestezie și poate duce la o ușoară hipersensibilitate temporară a zonei afectate, caz în care medicul vă va prescrie un antiinflamator sau analgezic moderat.

Protetică

Protetica are ca scop reconstrucția dentiției pacientului, atât în scop funcțional (masticație, fonație, ocluzie), cât și estetic.

Tratamentele protetice includ lucrări mobile, realizate cu suport pe dantura pacientului sau pe implanturi, sau lucrări fixe, în cazul edentației parțiale sau totale.

Protetica dentară fixă este reprezentată de coroane simple, care protejează un dinte grav afectat sau lucrări protetice complexe, destinate refacerii dentiției în cazul pierderilor dentare. Acestea se pot realiza cu suport pe dinții pacientului sau pe implanturi dentare. Lucrările protetice fixe se pot realiza din ceramică pe suport metalic sau din zirconiu, însă pot fi și integral ceramice, în funcție de situație și de nevoile estetice.

Protetica dentară mobilă, în cazul în care ne confruntăm cu edentație parțială, este reprezentată de proteze scheletate, iar pentru edentația totală, proteze flexibile sau acrilice.

Chirurgie dento-alveolară

Chirurgia dento-alveolară include intervențiile complexe, destinate tratării unor probleme mai grave și care nu pot fi rezolvate doar prin metode minim invazive. Între acestea se numără extracțiile dentare complicate (dinți incluși sau semi-incluși), rezecțiile apicale, drenajul abceselor, gingivectomiile, chistectomiile sau sinus lifting-ul.

Intervențiile chirurgicale sunt de regulă realizate de către un specialist în chirurgie dento-alveolară. Înaintea intervenției vi se va administra un anestezic, iar post-operator medicul vă poate prescrie medicație antiinflamatoare sau antibiotică, în funcție de situație.